Lessen

Inschrijvingen 2020

 


Kom naar onze inschrijvingsdag op:

- zaterdag 7 maart
- in het 't Sportzicht op het sportcentrum
- tussen 14:00 en 17:00

 

Lidgelden: klik hier

 

Lessen worden geleid door TWA van Sonny van der Velden. Voor de lessen kan er tijdens onze  inschrijvingsdag ingeschreven worden. Indeling gebeurt later, hierbij wordt zoveel mogelijk naar homogene groepen van vier gestreefd. Lessenreeksen omvatten 8 lessen van 1 uur.

  4 pers. 3 pers. 2 pers. Privéles
 Jeugd € 80 € 105  €160 € 35/u
 op woensdag ts 13 u en 17 u of op zaterdag ts 9 u en 14 u
         
  Volwassenen € 90 € 115 € 170 € 35/u
  op dinsdag of donderdagavond
 
  • Wat is Kids Tennis?

S.V.A.T. biedt KidsTennis aan! Dit wil zeggen dat er nog meer aandacht wordt besteed aan de jonge tennis-Kids onder ons. De groepjes worden ingedeeld volgens een bepaalde kleur, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd, maar vooral met het vaardigheidsniveau. Per kleur stijgt de moeilijkheidsgraad, worden de terreintjes groter en de tennisballen zwaarder.

 

Het voordeel van KidsTennis is dat kinderen zelf een goed beeld krijgen van de vooruitgang die ze boeken. Wie meer info hierover wenst, kan altijd terecht bij het deel KidsTennis op de website van Tennis Vlaanderen (https://www.tennisvlaanderen.be/home).

 

Indeling van de groepen/niveau’s

 

  • Groep  WIT  - de aanloop naar tennis: Hier leren de kinderen vele coördinatie oefeningen om zo later sneller te kunnen doorgroeien. Bv: met een bal rollen, om zo later forehand te spelen.
  • Groep BLAUW - basisvaardigheden tennis: In deze lessen voor beginnende tennissertjes, leer je de forehand en de backhand spelen op een klein speelveld met daarvoor een zachte aangepaste tennisbal.
  • Groep ROOD- tennisvaardigheden aanscherpen: Hier gaan we de aangeleerde tennisvaardigheden een beetje verder verfijnen en spelen we met de aangepaste tennisbal op een iets groter speelveld.
  • Groep ORANJE - tennisvaardigheden & wedstrijden: In deze groep wordt er meer gewerkt naar het tactisch puntjes spelen met een echte opslag en vanaf nu spelen we met een softbal. Het speelveld heeft nu de grootte van een midi-veld.
  • Groep GROEN - op het volledige terrein: In deze laatste groep wordt er gebruik gemaakt van het hele terrein. De reeds aangeleerde vaardigheden worden hieraan geoptimaliseerd en verder verfijnt.

 

- Alle info over lessen en kampen:
   via mail: lessen@svat.be
   via gsm: 0477 96 14 26