Nieuwsbrief april 2019


Nieuwsbrief april

Beste leden en sympathisanten,

 

Het nieuwe seizoen is sinds vorige week van start gegaan. Onze onderhoudsploeg is weken in de weer geweest om alle terreinen zo snel mogelijk bespeelbaar te krijgen. Ook dit jaar hebben ze een fantastische prestatie geleverd en liggen de terreinen er vroeger dan anders prachtig bij.

 

Het aantal inschrijvingen ligt hoger dan vorig jaar, een positieve trend die zich hopelijk de komende jaren doorzet. Onze probeerdag eind maart was met 30 inschrijvingen een groot succes en heeft veel nieuwe leden opgeleverd. Ook bij de lessen merken we dankzij onze samenwerking met tennisschool TWA een sterke stijging van het aantal deelnemers.

 

Als club blijven wij verder investeren in de infrastructuur. Zo worden de magneetventielen en sproeikoppen op alle terreinen vernieuwd (dit kan tijdelijk voor een beperkte overla st zorgen), staan er 16 nieuwe banken langs de terreinen en zijn we in samenspraak met de uitbaters offertes aan het bekijken om met bloembakken ons clubhuis af te scheiden van de brasserie. Het kidsterrein gaan we de komende weken in eigen beheer verder aanleggen, en op onze vraag gaat de gemeente bekijken of de schade aan de omheining die werd aangebracht door de aannemer tijdens de werken versneld kan hersteld worden.

 

De activiteitenkalender staat sinds enige tijd online. Lessen en interclub starten tijdens de week van 22 april, de eerste clubavond is op vrijdag 26 april. De clubkampioenschappen (zelfde formule als vorig jaar) gaan van start op 1 juni.

 

Rest mij jullie veel tennisplezier toe te wensen voor 2019!

 

Namens het bestuur

 

Daan

 

Open ladies and gentlemen cup

 

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor ons dubbeltornooi in augustus volop bezig. We voorzien opnieuw een café beneden aan de terreinen met een drankwagen, een groot terras en een tent om te schuilen bij regen. Eten (dagelijkse BBQ en specials op zaterdag, dinsdag en donderdag) kan je boven. De prijzentafel werd wat opgesmukt, de reeksen licht aangepast om in regel te zijn met Tennis Vlaanderen en een deel van onze opbrengst gaat dit jaar naar Think out of the Box en het opstarten van een babytheek in Aartselaar.

 

Standaardopeningsuren ’t Sportzicht

 

  • Maandag tot donderdag: 14u tot 23u

 

  • Vrijdag: 12u tot 23u

 

  • Zaterdag en zondag: 10u tot 23u

 

Openingsuren kunnen wijzigen in functie van het weer en de bezetting van de terreinen.

 

Ook na herhaaldelijk aandringen bij gemeente, sportfunctionaris en uitbaters blijft het sportcentrum gesloten op bepaalde officiële feestdagen (21.7 en 15.8) en tijdens de jaarmarkt (27.8). Wij blijven als bestuur de discussie aangaan om te komen tot een betere oplossing.

 

Extra algemene vergadering

 

Op 14.5 vindt tussen 19u en 20u een extra algemene vergadering voor niet-effectieve leden plaats (vergaderzaal ’t Sportzicht) waarbij een toelichting gegeven zal worden over de resultaten van 2018 en de plannen voor 2019. Tevens kunnen vragen gesteld worden over de algemene werking van de club. Inschrijven kan tot 8.5 door het sturen van een mailtje naar voorzitter@svat.be, de vergadering gaat alleen door bij minstens 25 inschrijvingen.

 

Varia

 

 

Het reservatiesysteem werd licht aangepast. Een terrein reserveren kan nu vanaf de dag ervoor ipv. de dag zelf.

 

Oude tennisraketten (door sommigen ook wel “stokken” genoemd) mogen altijd aan de club bezorgd worden.

 

De reclamedoeken aan de voorkant van terreinen 3 en 4 horen toe aan de petanqueclub. Zij hebben hiervoor toestemming gekregen van de sportfunctionaris. Onze vraag om de sponsordoeken te verhangen werd door hun bestuur niet gevolgd, men heeft wel beloofd het aantal te beperken tot een 4-tal.

 

Mutualiteitspapieren kunnen zoals elk jaar ingevuld en getekend gedownload worden van de website van Tennis Vlaanderen.

 

Indien nog niet gebeurd kunnen jullie ons op Facebook l iken. (https://www.facebook.com/S.V.AartselaarTennis/), zo blijven jullie op de hoogte van onze activiteiten.

 

Op 20 oktober gaan de finales door van de 4de European Open in de Lotto Arena in Antwerpen. Wij kunnen als club korting krijgen indien we met een gro ep van 20 personen zijn. Verdere info volgt.

 

Op de dallen of het gras voor de inkom van ’t Sportzicht geldt een absoluut parkeerverbod. De gemeente gaat hier strenger op toezien vermits die ruimte dient vrijgehouden te worden voor de hulpdiensten.

 

Tennis Vlaanderen organiseert zoals vorig jaar opnieuw een najaarsinterclub (https://www.tenni svlaanderen.be/najaarsinterclub). Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Rita (rita.dekkers@gmail.com) of via info@svat.be.  

 

 

Met dank aan onze sponsors (klik hier)