Welkom

Welkom op de website van S.V. Aartselaar Tennis vzw


NIEUWE INFO

Update Covid-19: Quality Club 19/10/2020

Vorige week lanceerde de overheid strengere maatregelen, die vanaf vandaag gelden en dit tot en met 9 november. Voor tennis en padel betekent dit:  

 • De horecasector, dus ook sportkantines, zijn vanaf vandaag volledig gesloten. 
 • Toeschouwers zijn enkel toegestaan bij wedstrijden, niet bij lessen of recreatieve sportbeoefening. Het is dus niet de bedoeling dat de kantine ingericht wordt als wachtruimte. De ouders mogen de club enkel betreden bij het ophalen en afhalen.

Voor de sportbeoefening blijven voorlopig de maatregelen van code Oranje van kracht. Deze worden tegen vrijdag 23/10 geëvalueerd door het team van de coronacommissaris Pedro Facon i.s.m. de bevoegde minister. De federale overheid wil de kleurencodes van sport in de aangekondigde barometer verwerken. Dit kan dus inhouden dat er mogelijks nog wijzigingen worden aangebracht aan de kleurencodes voor de sport. De bedoeling van de federale regering is om de barometer eind deze week te presenteren. Van zodra we hier meer nieuws over hebben, zullen we dit communiceren. Tot dan blijven de huidige maatregelen van kracht en we hopen uiteraard, voor clubs en spelers, dat er geen aanpassingen meer volgen.

Hou vol, want samen moeten we erdoor!

 

Covid-19: wat met indoor winterinterclub of wintercompetitie?

N.a.v. de Covid-19 update deze week, willen we graag de gevolgen hiervan op wintercompetitie/winterinterclub/winterdubbels even verduidelijken. Aangezien dit gaat over een geheel van dubbelwedstrijden waarbij spelers van verschillende clubs tegen elkaar spelen, is dit niet meer toegestaan in deze fase. De officiële indoor dubbeltornooien werden geschrapt, dit geldt dus ook voor alle andere vormen van indoor competitie die niet door Tennis Vlaanderen georganiseerd worden. We hopen hiervoor op jullie begrip, zo kunnen we samen indoor recreatief tennis en padel en de lessenreeksen vrijwaren. Outdoor kunnen competities wel nog plaatsvinden.

 

 

Covid-19 update: code 'Oranje' vanaf 14/10

 

Beste speler,

Vanaf woensdag 14 oktober geldt er voor de sportwereld ‘Code oranje’ met enkele afwijkingen t.o.v. de vroegere sportprotocollen. In de media is hierover gisteren en vandaag al uitgebreid, maar soms ook ongenuanceerd, gecommuniceerd. Hierbij geven we een volledig overzicht van de regelgeving die vanaf woensdag 14 oktober van toepassing is voor tennis en padel. Voor meer details verwijzen we naar de uitgebreide aangepaste sportprotocollen voor code Oranje.

Algemeen

 • Kleedkamers en douchesmoeten sluiten.
 • De cafetaria's mogen open blijven en volgen de huidige regels voor horeca:
  • Drinkgelegenheden: max. 4 personen per tafel en sluitingsuur om 23 uur. 
  • Eetgelegenheden: max. 10 personen per tafel en sluitingsuur om 1 uur. 

Lessen en stages

 • Indoor lessen voor -12 jarigen kunnen blijven doorgaan.
 • Indoor lessen voor +12 jarigenkunnen indoor blijven doorgaan met aangepaste trainingsvormen zodat de 1,5m afstand steeds gegarandeerd blijft.
 • Outdoor lessenkunnen zoals voorheen blijven doorgaan.
 • De bubbels voor sportkampen worden beperkt tot max. 20 spelers. 


Competitie 

 • De Sunweb Kids Toer kan zowel indoor als outdoor blijven doorgaan. Publiek moet een mondmasker dragen en op veilige afstand van elkaar plaatsnemen. 
 • Enkelcompetitie kan zowel indoor als outdoor blijven doorgaan voor alle leeftijden. 
 • Dubbelcompetitie outdoor kan blijven doorgaan. Indoor dubbelcompetities worden geannuleerd. 
 • De Volvo Padel Najaarsinterclub kan alleen outdoor blijven doorgaan. Ploegen die bij een indoorclub spelen mogen op verplaatsing bij een outdoorclub spelen of moeten forfait geven voor de geplande indoor ontmoetingen.
 • Er wordt nadrukkelijk gevraagd zich op weg naar een sportactiviteit niet in een auto of met het openbaar vervoer teverplaatsen in gezelschap van mensen buiten de sociale bubbel, tenzij iedereen een mondmasker draagt en maximaal afstand houdt.

Recreatief tennis en padel 

 • Outdoor kan zowel enkel- en dubbelspel blijven doorgaan. 
 • Indoor enkelspel blijft ook toegestaan.
 • Ookindoor recreatief dubbelspel kan blijven doorgaan mits 1,5m afstand steeds gegarandeerd wordt:
  • Deze 1,5m afstand moet ook tijdens de balwisselingen steeds nageleefd worden. Een inbreuk op deze regel moet te allen tijde vermeden worden.
  • Vermijd kantwissels en hou afstand op de spelersbank.


Hou er rekening mee dat lokale overheden bijkomende strengere maatregelen kunnen opleggen.

De maatregelen tonen dat tennis en padel op een veilige manier kunnen blijven doorgaan, mits enkele beperkingen en extra voorzorgsmaatregelen. We rekenen er dan ook op dat alle clubs en spelersbegrip hebben voor de beperkingen en deze nieuwe maatregelen zeer strikt zullen opvolgen. Alleen door deze regels samen op te volgen kunnen we verdere beperkingen vermijden en hopelijk snel weer overschakelen naar verdere versoepelingen.

#keepitsafe!

code oranje

Covid-19 update n.a.v. aankondiging nieuwe code ‘Oranje’ voor sportwereld (12/10)

Vanaf woensdag 14/10 geldt er voor de sportwereld ‘Code oranje'. Dit houdt in dat alle kleedkamers moeten sluiten en dat indoorsporten, waar de veiligheidsafstand van 1,5m niet bewaard kan worden, vanaf woensdag 14 oktober verboden worden voor iedereen boven 12 jaar.

Deze pas aangekondigde ‘code oranje' bevat enkele afwijkingen t.o.v. de vroegere sportprotocollen voor ‘Oranje'. Het is onduidelijk wat deze nieuwe code ‘Oranje' betekent voor recreatief dubbelspel (al dan niet met spelers uit je eigen bubbel) en lessen voor spelers ouder dan 12 jaar. De Vlaamse Sportfederatie zal pas later vanavond verdere duiding en de leidraad voor de nieuwe code oranje aan ons bezorgen.

Van zodra we over de juiste informatie beschikken, zullen we clubs hierover informeren via een extra Quality Club Mail en onze andere communicatiekanalen.

Recente regelgeving ivm covid-19 zie gemeentelijke update: aartselaar.be/corona

codegeel

 

- Corona blijft ons leven bepalen, ook ons herfstfeest kan hierdoor niet doorgaan.

Hou de moed erin en blijf gezond!

Om deze redenen hebben wij met spijt ons open dubbel tornooi afgelast. Ook de clubavonden worden stilgelegd en het clubkampioenschap is geschrapt. Tennis Vlaanderen heeft de interclub gecanceld en AVVV heeft de beker Claus competitie ook stop gezet.

Vrij tennissen mag nog, maar hou je aub aan de geldende regels en blijf gezond!

Uit de krant van 23 juli 2020:

PLAY SAFE AND GO RICHTLIJNEN SOCIAL DISTANCING VOOR TENNIS EN PADEL TIJDENS CORONACRISIS

Fase 5: vanaf 20 juli 2020

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen van Covid-19, met een stijgend aantal besmettingen in België, kregen we van Sport Vlaanderen aangepaste sportprotocollen. Wij pasten onze Play Safe & Go-maatregelen hierop aan, want veiligheid komt op de eerste plaats! We lichten de belangrijkste wijziging m.b.t. het verplicht dragen van mondmaskers voor +12-jarigen hieronder graag in detail toe. 

Op deze manier hopen we als tennis- en padelsport er mee voor te zorgen dat de cijfers terug de goede kant op gaan! 

 

Mondmaskers verplicht op de club, indoor en outdoor

Een mondmasker is voortaan verplicht voor +12-jarigen, zowel indoor als outdoor, behalve:

 • als je op het terrein bent als speler, trainer of official.
 • als je iets komt eten of drinken aan een tafel in de clubbar of op het terras.

Enkele concrete voorbeelden ter verduidelijking:

 • Ben je een toeschouwer die zich op het clubterras bevindt en consumeer je daar iets? Dan moet je geen mondmasker dragen.
 • Ben je toeschouwer en ga je met je consumptie in de tribune zitten, die niet behoort tot de horeca-uitbating? Dan moet je een mondmasker dragen.
 • Ben je een speler, trainer of official die zich op het terrein bevindt ter gelegenheid van een match of training? Dan moet je geen mondmasker dragen.
 • Wil je je op de club verplaatsen? Draag in elk geval een mondmasker! 

 

Volledige tekst

ALGEMEEN

Sinds 1 juli kwamen we weer een stap dichter bij het ‘nieuwe normaal’. Dit wil zeggen dat opnieuw heel wat zaken versoepeld worden en enkel nog met onderstaande regels rekening moet gehouden worden. Vanaf 20 juli is ook een mondmasker verplicht op de clubs voor alle +12 jarigen, behalve als speler, official of trainer op het terrein of als je iets consumeert in de clubbar of op het terras. 

ALGEMENE HYGIËNE- EN SPORTREGELS

 Ga niet spelen als je zelf ziek bent of één van je gezinsleden ziek is of symptomen van een luchtweginfectie vertoont.

Ga niet onmiddellijk opnieuw sporten na een periode van koorts. Wacht minstens evenveel dagen met spelen dan dat je koorts hebt gehad.

 Let op dat je na een periode van inactiviteit rustig heropstart. Volg de richtlijnen op de website www.gezondsporten.be nauwkeurig op!

 Hanteer de regels die besmetting voorkomen:

REGELS VOOR SPELERS 

7 algemene gouden regels 
1. De hygiëneregels blijven essentieel. Dat betekent: handen wassen en geen hand geven of kussen bij een begroeting.
2. Activiteiten vinden het liefst buiten plaats. Als dat niet kan, kunnen activiteiten indoor plaatsvinden, maar moet de ruimte voldoende verlucht worden.
3. Neem extra voorzorgsmaatregelen bij contacten met personen uit de risicogroepen.
4. De afstandsregels blijven van toepassing, behalve voor mensen uit je eigen huishouden, je uitgebreide persoonlijke bubbel (zie regel 5) en kinderen jonger dan 12.
5. Je mag vanaf 1 juli nauwer contact hebben met 15 personen* per week. De groep kan elke week veranderen en de regel geldt per persoon.
6. De groep mag niet groter zijn dan 15 personen*, kinderen en begeleiders inbegrepen. Dat geldt voor binnen en buiten, dus ook op openbare plaatsen.
7. Een mondmasker is voortaan verplicht voor +12 jarigen, zowel indoor als outdoor, behalve: 
          o als je op het terrein bent als speler, trainer of official.
          o als je iets komt eten of drinken aan een tafel in de clubbar of op het terras. 

* Voor trainingen in groep zijn andere aantallen van toepassing cfr. regels voor trainers in dit document

Daarom moet iedereen volgende hygiëneregels voor, tijdens en na het spelen in acht nemen 
 Was minstens 2 keer je handen en droog ze af met papieren doekjes: 
          o Voor het spelen
          o Na het spelen
 Begeef je van en naar het terrein met een mondmasker.
 Geef geen handshakes, high fives, kussen of omhelzingen en neem geen selfies. Tik de rackets tegen elkaar.
 Moet je hoesten of niezen? Doe dat dan in je elleboog. 

Pas de gouden regel van max. 15 contacten per week toe voor, tijdens en na je tennis- en padelpartij
 Beperk het aantal verschillende speelpartners de komende weken.
 Dubbelspel is toegelaten, maar:
          o Tracht zoveel mogelijk fysiek contact met je partner te vermijden.
          o Hou steeds 1,5m social distancing afstand t.o.v. het andere team.
          o De dubbelpartner is één van je sociale contacten voor die week.
 Ga je met je speelpartner(s) iets drinken voor of na de sportbeoefening, dan is dat ook 1 van je sociale contacten die week.
 Vanaf 1 juli zijn toeschouwers opnieuw toegelaten onder strikte voorwaarden. Zie lager voor meer info.

Om risico op besmetting via materiaal tot een minimum te beperken, blijven volgende aanbevelingen gelden:
 Reserveer je terrein online.
 Betaal zo veel mogelijk cashless.
 Gebruik enkel je eigen materiaal (bv. rackets).
 Laat deuren/poortjes van de terreinen op een kier, zodat het handvat niet moet aangeraakt worden met de handen.
 Verzamel niet met meerdere spelers tussen de terreinen of padelkooien.

 

REGELS VOOR CLUBS

 Zorg voor een desinfecterend product op elk terreinblok.
          o Advies: plaats vaste dispensers zodat deze zeker niet verplaatst/meegenomen worden.
 Kleedkamers en douches mogen opnieuw openen vanaf 1 juli, mits het naleven van strikte voorwaarden:
          o In publieke kleedkamers en douches die gebruikt worden door een constante flow van (individuele) sporters, moeten afstandsregels gerespecteerd worden tussen sporters die niet onder hetzelfde dak leven of die niet tot dezelfde sociale bubbel van max. 15 personen behoren.
          o Bepaal de maximum capaciteit van de kleedkamer i.f.v. het garanderen van deze onderlinge afstand.
          o Er moet een duidelijk reinigingsschema opgemaakt worden met frequente schoonmaakmomenten.
          o Opgelet: de heropstart van sanitaire installaties is niet zonder gevaar (i.f.v. legionellabacterie). 

 Het didactisch materiaal mag enkel toegankelijk zijn voor de trainers (bv. kegels, hoepels, …).
 Elektronisch reserveren van terreinen.
 Wenst je club competitie te organiseren? Volg het competitie-protocol van Tennis Vlaanderen (zie lager) en zorg voor de goede opvolging van deze richtlijnen door spelers en bezoekers.
 Organiseert je club lessen of sportkampen? Volg de richtlijnen voor Trainers en het protocol voor sportkampen (werd gedeeld met clubs), communiceer deze aan de ouders en deelnemers en volg de goede naleving ervan goed op.
 Activiteiten in clubverband, in aanwezigheid van een trainer of meerderjarige toezichter, kunnen doorgaan met maximum 50 deelnemers. Vanaf meer dan 200 personen publiek is een voorafgaande toelating van de gemeentelijke overheid vereist. In dat geval zal het evenement de COVID Event Risk Tool moeten doorlopen.
 Organiseert je club een activiteit (lessen, stage, competitie of andere activiteit) waarbij je publiek verwacht? Houd dan rekening met de specifieke richtlijnen voor horeca en publiek (zie lager).
 Zowel horeca als wedstrijden mogen niet meer plaatsvinden tussen 1u 's nachts en 6u 's morgens.

REGELS VOOR HORECA

 De richtlijnen voor de horecasector blijven in grote mate dezelfde dan bij de herstart enkele weken geleden, maar er zijn 2 belangrijke updates:
          o Er mogen max. 15 (i.p.v. 10) personen per tafel zitten.
          o Organiseert je club een receptie of banket? Dan kan dit enkel wanneer die uitgevoerd wordt door een professionele cateraar. Tot en met 31 juli mag dit met max. 50 personen en vanaf 1 augustus met max. 100 personen.
 Bekijk alle de richtlijnen i.v.m. horeca via https://heropstarthoreca.be/ en volg ze goed op. 

 

- 't SPORTZICHT is opnieuw open: bekijk hier de reglementering via de video! 
   Reserveren kan via info@tsportzicht.be of 0470 72 54 47 .

 

- Wegens de grote update van het systeem, die Tennis Vlaanderen heeft doorgevoerd, is het verplicht dat iedereen vóór 1 juli 2020 zijn Rijksregisternummer eenmalig ingeeft als daar om gevraagd wordt bij uw volgende inlogbeurt. Zoniet kan er geen terrein meer gereserveerd worden.

 

- Inschrijven voor het seizoen 2020 kan steeds ONLINE.


  SCHRIJF JE IN via het Clubdashboard, klik HIER!